Rússia
Internacional 10/10/2012

En llibertat condicional una de les tres integrants del grup de punk rus Pussy Riot

Yekaterina Samutsévitx ha demostrat que no va participar en l'acte pel qual les van acusar de 'hooliganisme' i incitació a l'odi religiós. A les altres dues condemnades se'ls ha confirmat la pena de dos anys de reclusió

Anna Solé
2 min

BarcelonaEl Tribunal Municipal de Moscou ha deixat aquest dimecres en llibertat condicional Yekaterina Samutsévitx, una de les tres integrants del grup de punk Pussy Riot, condemnades a dos anys de presó per cantar dins el principal temple de l’Església ortodoxa russa, la catedral de Crist Salvador de Moscou.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La decisió del tribunal respon a l'apel·lació presentada per la defensa, que ha sigut rebutjada en el cas de les altres dues noies, Nadezhda Tolokónnikova i Maria Aliokhina, condemnades per “gamberrisme motivat per odi religiós”, delicte del qual es declaren innocents.

Samutsévitx, que va canviar la setmana passada d’advocats, ha sortit en llibertat del jutjat, mentre que les seves companyes hauran de complir la condemna en un correccional. “Només hem demostrat el paper que va tenir en l’actuació”, ha declarat la seva advocada, “en 15 segons no va tenir temps per a res”. El defensor de les altres dues condemnades, Mark Feiguín, ha afirmat que recorrerà tant la condemna com la resolució del Tribunal de Moscou sobre el recurs. El lletrat no entén que el tribunal diferenciés les accions de les integrants.

Durant la vista, una de les integrants del grup, Maria Aliokhina, ha assegurat que eren innocents i que la condemna s'havia de retirar. "El sistema judicial rus està desacreditat", ha assegurat. "Evidentment no volíem ofendre els feligresos", ha assegurat Aliokhina, que ha dit que ja van demanar disculpes per la seva acció.

L’opinió de Putin

Aquest diumenge el president rus, Vladímir Putin, amb motiu del seu seixantè aniversari i en una entrevista que va concedir a la televisió russa, va assegurar que “en realitat està bé que fossin arrestades i està bé la decisió que ha pres el tribunal, ja que no es poden fer trontollar les bases de la moral i destruir el país. Han obtingut el que volien”, va concloure el president.

stats