Vol MH17: les vides salvades en l'últim minut

Entre les històries dels passatgers afortunats que van perdre l'avió de Malaysia Airlines destaca la de Maarten de Jonge, que també va perdre el vol de la companyia que va desaparèixer al març

La caiguda, aquest dijous a l'est d'Ucraïna, d'un aparell de Malaysia Airlines amb 298 persones a bord ha deixat un rastre tràgic al seu darrere. Però, com passa sovint quan hi ha un accident, també ha deixat històries sorprenents i increïbles de persones que han pogut salvar la vida en l'últim minut.

Maarten de Jonge, dues vegades afortunat

Entre les històries més sorprenents hi ha la de Maarten de Jonge, un ciclista de 29 anys que es dirigia a Taiwan per tal de participar en una competició. El jove tenia planejat viatjar en el vol que ha patit el sinistre, però en l'últim minut va canviar el bitllet. El motiu: va trobar un altre vol 300 euros més econòmic. La decisió de canviar el vol per estalviar-se els diners ha acabat sent la més ben presa de la seva vida. Però el ciclista ha resultat ser doblement afortunat. El passat mes de març, tenia un bitllet per al vol de la mateixa companyia que va desaparèixer sense deixar rastre amb 229 persones a bord. En aquella ocasió, De Jonge també va canviar el bitllet en l'últim minut, per optar per un vol sense escales.

Barry i Izzy Sim

Entre els que també han salvat la vida en l'últim minut hi ha Barry i Izzy Sim, una família britànica que havia planejat agafar el vol sinistrat amb el seu fill, un nadó de pocs mesos, però que es va quedar a terra perquè l'avió anava ple. Tot i que ho van intentar no van aconseguir plaça, i es van veure obligats a reservar un altre vol de l'aerolínia KLM.

La parella ha explicat a la BBC la sensació que van tenir en conèixer que el vol que no van poder agafar va acabar en tragèdia: "Tens aquesta sensació de malestar a la boca de l'estómac. Comences a sentir papallones. Tens palpitacions", explica Barry Sim des de la terminal de l'aeroport de Schiphol, a Amsterdam. La seva esposa, Izzy, ha dit que està convençuda que "algú" els "estava observant" i els deia: "No has de pujar a aquest avió".

La lluna de mel amb final feliç

Entre les històries amb final feliç del vol abatut a Ucraïna també hi ha la de Simone La Posta i el seu marit, Juan Jovel, una parella de nuvis d'Adelaida. Tots dos van fer un viatge a Europa per celebrar la seva lluna de mel, i tenien bitllet per tornar a casa, via Kuala Lumpur, en l'aparell sinistrat. Els australians, però, van canviar el seu bitllet i van optar pel vol anterior, per tal d'arribar a casa amb més marge de temps abans de tornar a la feina. Una decisió i un canvi d'última hora que els va salvar la vida.