Grècia
Internacional 29/06/2011

Els manifestants grecs no es mouen de la plaça Sintagma malgrat la pressió policial

La policia utilitza gasos lacrimògens i bales de goma per dispersar els 'indignats'. Els polítics han hagut d'entrar al parlament a través d'un cordó policial

Cristina Mas (Enviada especial)
1 min

AtenesMilers de persones continuen concentrades a la plaça Sintagma d'Atenes, davant del Parlament grec, en aquesta segona jornada de vaga general convocada pels sindicats per protestar contra les retallades del pla d'austeritat que el govern grec pretén aprovar d'aquí poc menys d'una hora.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El seguiment de la vaga també sembla majoritari, avui. Els concentrats són gent de totes les edats, estudiants i treballadors, que piquen de mans i xiulen. Molts d'ells porten màscares antigàs i ampolles d'aigua.

Per la seva banda, fa mitja hora que la policia mira de reprimir les protestes amb el llançament de bales de goma i gasos lacrimògens, cosa que no ha aconseguit encara que els manifestants hagin decidit abandonar la plaça.

Els indignats han optat, però, per moure les tendes de campanya on els periodistes internacionals destacats a la ciutat per cobrir els esdeveniments d'aquests dies guardaven el material de treball, per evitar que la violència policial faci malbé res.

Manifestació a la tarda, cordó policial al matí

Durant tot el matí no ha deixat d'arribar gent a la Sintagma. Paral·lelament, també s'espera que a les set de la tarda hi faci cap una manifestació convocada pels sindicats majoritaris

Aquest matí, la policia ha hagut d'habilitat un cordó de seguretat per la part posterior de la plaça per facilitar l'entrada dels polítics a l'interior del Parlament.

stats