Egipte

Les manifestacions a Egipte continuen desafiant Mubàrak i es convoca una gran protesta per divendres

Els manifestants ignoren les ordres d'abandonar el carrer. Hi ha quatre morts i 700 detinguts i el règim imposa la censura informativa

Després de dos dies de mobilitzacions contra el règim de Mubàrak, inspirades en la revolució tunisiana, els manifestants segueixen sortint al carrer a Egipte, desafiant l'orde del govern d'abandonar el carrer. Després de quatre morts i més de 700 detinguts la censura informativa dificulta el seguiment de la crisi. Els impulsors de les potestes, fins ara protagonitzades per joves i organitzades per les xarxes socials, han cridat a una gran manifestació demà divendres, jornada festiva al país.

Dimecres a la nit i aquest matí els activistes continuaven als carrers de la capital, el Caire, i de Suez, tot i les advertències del govern. Unes 700 persones han estat detingudes, després que el règim declarés il·legals les manifestacions i ordenés una forta repressió policial.

La secretària d'estat dels EUA, Hillary Clinton, ha instat Egipte a "respondre a les necessitats legítimes" del poble.

L'Agència Associated Press informa que com a mínim vuit periodistes han estat detinguts, inclòs un dels seus càmeres i el seu assistent. Un dels seus fotògrafs ha estat agredits per la policia al Caire, quan documentava les protestes.