Egipte
Internacional 27/01/2011

Les manifestacions a Egipte continuen desafiant Mubàrak i es convoca una gran protesta per divendres

Els manifestants ignoren les ordres d'abandonar el carrer. Hi ha quatre morts i 700 detinguts i el règim imposa la censura informativa

Agències
1 min
Un manifestant detingut per policies de paisà al Caire. AFP

El CaireDesprés de dos dies de mobilitzacions contra el règim de Mubàrak, inspirades en la revolució tunisiana, els manifestants segueixen sortint al carrer a Egipte, desafiant l'orde del govern d'abandonar el carrer. Després de quatre morts i més de 700 detinguts la censura informativa dificulta el seguiment de la crisi. Els impulsors de les potestes, fins ara protagonitzades per joves i organitzades per les xarxes socials, han cridat a una gran manifestació demà divendres, jornada festiva al país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dimecres a la nit i aquest matí els activistes continuaven als carrers de la capital, el Caire, i de Suez, tot i les advertències del govern. Unes 700 persones han estat detingudes, després que el règim declarés il·legals les manifestacions i ordenés una forta repressió policial.

La secretària d'estat dels EUA, Hillary Clinton, ha instat Egipte a "respondre a les necessitats legítimes" del poble.

L'Agència Associated Press informa que com a mínim vuit periodistes han estat detinguts, inclòs un dels seus càmeres i el seu assistent. Un dels seus fotògrafs ha estat agredits per la policia al Caire, quan documentava les protestes.

stats