Marroc
Internacional 20/06/2011

Milers de manifestants a les principals ciutats del Marroc contra la reforma constitucional de Mohamed VI

Consideren els canvis insuficients i reclamen una Constitució democràtica. Grups prorègim amenacen militants del moviment 20 de Febrer

Agències
1 min
Manifestants a la ciutat de Casablanca. REUTERS

RabatMilers de persones es van manifestar ahir a Casablanca i en d'altres ciutats del Marroc per denunciar el projecte de reforma constitucional proposat pel rei Mohamed VI. Les protestes, convocades pel moviment 20 de Febrer, reclamen una reforma política en profunditat i consideren insuficients els canvis suggerits pel monarca, que lidera una obertura per evitar que l'onada de canvi al Pròxim Orient i el Magrib traspassi les seves fronteres.Tots els partits amb representació parlamentària, en canvi, aproven les reformes proposades pel rei.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les protestes es van desenvolupar amb normalitat, tot i que es van produir moments de tensió amb grups promonàrquics minoritaris. El moviment 20 de Febrer, que es manifesta cada diumenge des d'aquesta data, crida al boicot al referèndum de l'1 de juliol, on s'han de votar les reformes. Les manifestacions més grans es van produir a Casablanca, Fes i Tànger, on es reivindicava una "Constitució popular i democràtica".

En els darrers dos dies, després del discurs de Mohamed VI en què explicava l'abast de les reformes, alguns dels membres del moviment 20 de Febrer s'han queixat que han patit agressions i amenaces telefòniques per part de joves promonàrquics.

stats