Síria
Internacional 12/04/2012

Les manifestacions pacífiques posen a prova l'alto al foc a Síria

Els protestants canten lemes contra el règim i en solidaritat amb les ciutats castigades per la repressió. Activistes de l'oposició denuncien explosions i trets a la ciutat d'Idleb

Efe
1 min
Manifestació a la ciutat de Al-Tah, a la província d'Idleb / AFP

El CaireLa població de Síria ha respost aquest dijous a la crida de l'oposició de manifestar-se pacíficament després de l'inici de l'alto al foc aquest matí.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu de la xarxa d'activistes opositors Comitès de Coordinació Local, Hozam Ibrahim, també membre del Consell Nacional Sirià (CNS), ha explicat a l'agència Efe que les protestes han començat en les universitats de les províncies de Deraa (sur) i Deir al-Zur (a l'est).

Els manifestants han cantat lemes per demanar el derrocament del règim i en solidaritat amb les ciutats castigades per la repressió.

L'activista Muyahid al-Daguim, resident a la localitat de Yaryanaz, a la província d'Idleb, ha dit a Efe que la manifestació al municipi ha acabat sense incidents però ha denunciat que a la ciutat d'Idleb, capital de la província, hi ha hagut dues explosions i trets des d'un punt de control establert a prop del control de l'Hospital nacional.

Els Comitès també han informat de la violació de l'alto el foc en el bastió opositor de Homs (al centre), on hi ha franctiradors en els barris del casc antic.

L'oposició ha dit que les manifestacions d'aquest dijous i, especialment, les de divendres –tradicionalment multitudinàries després de les pregàries setmanals– posaran a prova la promesa del règim d'aturar les hostilitats.

stats