Milers de manifestants tornen a demanar la dimissió de la cap de l'executiu de Hong Kong

Alliberen l'activista Joshua Wong, un dels impulsors de l'anomenada Revolució dels Paraigües del 2014

Milers de persones es manifesten aquest dilluns davant la seu de l'executiu de Hong Kong per exigir la dimissió de la cap del govern, Carrie Lam, així com la retirada definitiva del polèmic projecte de llei d'extradició.

Hong Kong rectifica i suspèn la polèmica llei d’extradició

Després d'aplegar-se davant les portes del Consell Legislatiu de Hong Kong, els manifestants han decidit començar una marxa cap a la seu del govern, fortament custodiada per la policia, per intentar que Lam els rebi i escolti les seves peticions. Si no és així, els manifestants mantindran la petició de dimissió de la cap de l'executiu. 

Una de persones congregades davant les portes del Consell Legislatiu ha sigut el líder activista Joshua Wong, posat en llibertat aquest matí després de passar-se dos mesos a la presó per la seva participació en l'anomenada Revolució dels Paraigües del 2014.

Wong ha sigut rebut enmig de grans aplaudiments i aclamacions de la multitud aplegada davant el Parlament, i s'ha adreçat als manifestants des de dalt d'una escala plegable.

"Lam ha de dimitir immediatament i hauria d'haver retirat el projecte d'extradició fa dies", ha proclamat Wong enmig de l'entusiasme dels congregats.

Posteriorment, en declaracions als periodistes, el jove activista de 22 anys ha reconegut que el temps que ha passat a la presó ha sigut "dur", perquè no li ha sigut fàcil "gestionar la pressió". "Em canviaven la samarreta dues vegades per setmana, només, i la cel·la estava realment bruta", ha explicat.

Respecte a si pretén convertir-se en el líder de les protestes, que no en tenen cap, de moment, Wong ha dit que "Carrie Lam és l'autèntica líder, perquè ha fet mobilitzar milions de persones als carrers". "No faig cap suggeriment de com hauria de continuar la protesta", ha afirmat.

El projecte de llei ha topat amb l'oposició de diversos sectors de la societat perquè es considera que Hong Kong perdria la independència judicial i que, segons organitzacions pro drets humans, permetria que activistes, treballadors d'ONGs i periodistes fossin lliurats a un sistema judicial, el xinès, que no ofereix garanties.

Lam va suspendre el projecte però no el va retirar i, malgrat que va publicar un comunicat en el qual oferia disculpes, més d'un milió de persones es va manifestar ahir demanant la fi definitiva de la nova llei i la dimissió de la cap de l'executiu. Segons els organitzadors, gairebé dos milions de persones van participar en la protesta d'ahir, mentre que la policia va parlar de 338.000.

Més continguts de