Publicitat
Publicitat

Assemblea General de Nova York

El món davant el reconeixement de l'Estat palestí a l'ONU

Fins a 126 països votaran a favor de la reivindicació a l'Assemblea General de la setmana vinent a Nova York. Huffington Post els mostra en un mapa interactiu

Si l'Autoritat Palestina compleix el seu compromís, la setmana vinent es posarà a votació a les Nacions Unides el reconeixement de l'Estat palestí sobre les fronteres de 1967 i amb Jerusalem com a capital. Després d'una intensa campanya diplomàtica, els palestins han aconseguit el suport de 126 països. D'aquesta manera, encara que els Estats Units, com ha anunciat l'administració Obama, vetin la proposta al Consell de Seguretat, tindrà la majoria requerida de dos terços per ser aprovada en l'assemblea.

Com mostra un mapa interactiu publicat aquest divendres per Huffington Post,  la proposta palestina té la llum verda dels països àrabs, Rússia, la Xina, i la majoria de l'Amèrica Llatina (amb l'excepció de Colòmbia). A Europa impera la divisió: només Espanya s'hi ha mostrat a favor, mentre que Alemanya, Itàlia i Holanda hi estan en contra. França i la Gran Bretanya no s'han pronunciat encara.

Etiquetes

Més continguts de