Internacional 22/10/2012

Les dues membres de Pussy Riot, enviades lluny de Moscou

Un col·laborador ha anunciat via el seu compte personal de Twitter que una d'elles podria haver estat enviada a Mordòvia, a uns 500 km de la capital, i l'altra prop dels Urals, a 1.100 km de Moscou. La justícia russa no ha confirmat el destí de les dissidents

Ara
2 min
Les Pussy Riot en un dels seus judicis durant el mes d'agost. AFP

BarcelonaLes dues components del grup de punk Pussy Riot, condemnades per protestar contra el president, Vladímir Putin, en una catedral, han estat enviades aquest dilluns a presons lluny de Moscou, tot i que el seu advocat va demanar explícitament que la condemna l'havien d'acabar a la capital russa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Maria Alyokhina, 24, i Nadezhda Tolokonnikova, 22, van ser declarades culpables de vandalisme motivat per odi religiós a l'agost i sentenciades a dos anys de presó, condemna que des d'Occident es considera massa severa.

La seva protesta a la Catedral Ortodoxa Russa de Moscou per alliberar Rússia de Putin va fer enfadar l'església i molts russos. Malgrat el descontentament d'alguns sectors, crítics del Kremlin van dir que el seu judici va ser part d'una ofensiva contra la dissidència orquestrada pel mateix líder rus.

Les dues noies van perdre les seves apel·lacions el passat 10 d'octubre. Els advocats de les dues acusades van argumentar que havien de romandre a la presó de Moscou per tal de poder estar a prop dels seus fills. "Han estat enviades a presons llunyanes", ha dit Mark Feigin, un dels advocats, a Reuters. Ell mateix desconexia on havien estat enviades i, per llei, els familiars han de saber on s'envien els presoners.

Un dels col·laboradors del grup de punk va dir via Twitter que Tolokonnikova va ser traslladada a Mordòvia, a uns 500 km a l'est de Moscou, i Alyokhina a la regió del Perm, prop dels Urals, a uns 1.100 km a l'est de la capital. Tot i això no ha estat confirmat de manera oficial el destí de les dues components de Pussy Riot.

La tercera membre del grup, Yekaterina Samutsévitx, va ser absolta el mateix dia 10 d'octubre, ja que els seus advocats van poder demostrar que no havia pogut participar a l'acció a la catedral.

stats