MÓN
Internacional 09/05/2011

Una missa en memòria de Bin Laden a una església irlandesa?

La celebració estava prevista per dijous i es va anunciar a través d'internet. Els responsables de la parròquia han explicat després que “algú va donar aquest nom” a les demandes de la cerimònia i ara s'investiga si es tracta d'una broma

Redacció
1 min
La nota parroquial de l'església de Howth recull el nom de Bin Laden / LIFFEY.CAT

BarcelonaL'església de l'Assumpció, a la localitat irlandesa de Howth, al nord de Dublín, havia d'acollir aquest dijous a les 10 del matí una missa solemne en memòria, ni més ni menys, que d'Ossama bin Laden, segons informen diversos mitjans irlandesos. Aquests, si més no, eren els plans de la parròquia irlandesa si fem cas de la circular emesa diumenge al matí pels responsables del temple i que també es va anunciar al lloc web de la parròquia. La nota parroquial inclou una llista amb els noms de les persones a qui es dedicaran els diverses cerimònies. I en la celebració de dijous, es podia llegir el nom d'Ossama bin Laden acompanyat de les paraules “recentment mort”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un dels capellans de la parròquia ha explicat a la premsa local que la llista és el resultat de les demandes dels feligresos i que, per tant, “algú va haver de demanar” que la cerimònia de dijous es dediqués a la memòria de Bin Laden. “Probablement es va escriure de pressa i sense pensar”, diu el capellà, que admet que publicar la circular sense revisar-la va ser un error. El religiós també ha explicat que l'església vol contactar amb la persona que va fer la reserva per aclarir l'assumpte i mirar de veure si es tracta d'una broma. La nota ha estat retirada del lloc web de la parròquia després que els fidels del temple comencessin a mostrar signes de desacord i de fúria davant l'anunci.

stats