El metge que va tractar el mort a Nigèria per Ebola, infectat

L'OMS estima que han mort 729 persones en cinc països

El ministeri de Sanitat de Nigèria ha confirmat avui que el doctor que va atendre e l primer mort per Ebola al país  també està contagiat per aquest virus . "Aquest nou cas és un dels metges que van atendre e l pacient liberià que va morir a causa d'E bola ", ha informat el ministre nigerià de Sanitat , Onyebuchi Chukwu , citat pel diari local 'The Vanguard' .

El 25 de juliol les autoritats nigerianes van confirmar la mort per Ebola d'un funcionari de nacionalitat nord-americana que va viatjar a Nigèria des de  Libèria , i que es va convertir en la primera víctima mortal del virus al país . El mort , de 40 anys d' edat, va ser ingressat en un hospital de Lagos , la principal ciutat del país , després de presentar símptomes d'aquesta malaltia , i va morir dies després.

El director del departament de Sanitat nigerià , Jide Idris , va assegurar llavors que s'havien realitzat proves mèdiques a les 59 persones que van tenir contacte amb el mort , tant a l'aeroport com a l'hospital on va ser ingressat . Ara les autoritats han confirmat que un dels metges que van atendre aquest pacient ha donat positiu en les proves de diagnòstic d'E bola , una malaltia per a la qual no hi ha vacuna ni tractament específic .

Nigèria , el país més poblat d'Àfrica , ja ha començat a aplicar mesures per contenir el virus , que ja ha causat 729 morts a l'Àfrica o ccidental en els últims quatre mesos , segons les últimes dades de l'Organització Mundial de la Salut ( OMS ) , que ha reconegut que la infecció avança "més ràpidament que els esforços que es destinen a frenar-la". D'aquests, una seixantena són metges i infermeres que tenien cura dels malalts.

Entre les mesures per frenar el virus hi ha la suspensió d'alguns vols procedents de Libèria i Sierra Leone , així com la prohibició del trasllat al país de cadàvers procedents de nacions afectades per l'epidèmia .

Dels 729 morts per aquesta febre hemorràgica que va sorgir el març passat , 339 han mort a la República de Guinea , 233 a Sierra Leone i 156 a Libèria , a més d'una altra persona a Nigèria .

L'Ebola es transmet per contacte directe amb la pell, sang i fluids corporals de persones o animals infectats i provoca hemorràgies greus. Segons l'OMS, el brot actual és el més mortífer dels que s'han produït des que el 1976 es va descobrir aquest virus, que per primer cop colpeja l'Àfrica occidental. Fins ara s'havien produït infeccions als països del centre del continent.