Internacional 13/05/2017

Michelle Obama renya Trump: "Quin problema tens?"

El republicà ha desmuntat el llegat de l'ex primera dama per fomentar una bona alimentació als menjadors escolars

Ara
1 min
Michelle Obama en un acte sobre nutrició infantil a Washington aquest divendres 12 de maig.

BarcelonaL'ex primera dama dels Estats Units Michelle Obama ha carregat aquest divendres contra Donald Trump en un acte sobre nutrició infantil, en la seva intervenció més dura des que va deixar el càrrec. El govern de Donald Trump ha desmuntat el llegat de Michelle per a una bona alimentació als menjadors escolars d'arreu del país, retallant el finançament federal destinat a això i relaxant algunes regulacions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Com pot ser que a algú li sembli bé que els nostres infants mengin porqueria? […] Si algú fa això és que no li importa el teu fill. Hem de parar-nos a pensar per què [Trump] no vol que tinguin una bona alimentació a l'escola. Com pot ser que això sigui una qüestió partidista? Quin problema tens?", ha criticat l'ex primera dama. El seu programa de nutrició infantil va ser una part essencial de la seva tasca quan el seu marit era president.

El nou govern justifica el desmantellament del programa de nutrició assegurant que molts administradors de menjadors escolars s'han queixat perquè les noves exigències (com ara imposar límits al sodi que poden contenir els menús, donar més fruita i verdura i servir aliments amb cereals integrals) fan que els dinars siguin menys atractius per als infants i augmenten el malbaratament d'aliments.

"Per a mi això és una de les coses més ridícules que es poden dir. Diuen que els nens no són feliços. Bé, saps què? Als nens tampoc els agraden les matemàtiques. Què farem, ¿deixar d'ensenyar matemàtiques?", ha criticat l'ex primera dama.

stats