20 criatures moren de set en intentar travessar el Sahel, al Níger

Els menors anaven amb nou adults. El grup va morir de set, abandonat pel traficant que els conduïa

El desert del Sàhara ha tornat a ser la tomba per a 34 africans, entre els quals, 20 criatures, que intentaven creuar la regió per arribar a Algèria. El govern del Níger ha informat que ha trobat els cadàvers d'un grup d'immigrants que haurien estat abandonats per la xarxa de traficants prop d'Assamakka, una petita localitat a la frontera algeriana.

Els immigrants van morir de set fa uns dies, entre el 6 i el 12 de juny, ha explicat el ministre nigerí, Bazoum Mohammed, que ha detallat que dues de les víctimes han estat identificades com a residents a la veïna Nigèria, a l'espera que es conegui la nacionalitat de la resta del grup. Entre els adults, nou eren dones i cinc, homes.

El Níger s'ha convertit en els últims mesos en un punt de partida de vies que utilitzen la immigració de la regió (Nigèria, el Níger, Burkina Faso o Mali) per anar cap a la costa de Líbia o Algèria. Els experts apunten a l'estratègica localització del país, a la porositat de les fronteres dels estats i a la dificultat a controlar policialment les fronteres, així com a les ofensives de grups rebels i terroristes, com els nigerians jihadistes de Boko Haram.

Càstig per no frenar la immigració clandestina

Segons l'Organització Internacional per a la Immigració, l'any passat 120.000 persones van sortir d'aquest país subsaharià per creuar el desert i arribar fins al Mediterrani i fer el salt cap a Europa amb una pastera. L'OIM va registrar 37 immigrants que van morir al Sahel l'any passat en circumstàncies similars a les conegudes avui.