El govern valencià s'oposa que una part dels migrants de l''Aquarius' siguin retinguts als CIE i després expulsats

Oltra qualifica els centres d'internament d'estrangers com una fórmula de “racisme institucional”

El govern valencià, mitjançant la seva portaveu, Mónica Oltra, ha reclamat que cap migrant rescatat pel vaixell 'Aquarius' sigui traslladat als centres d’internament d’estrangers (CIE), atès que la seva arribada a Espanya es produirà perquè “hi hagut una intervenció política de l’Estat” i, per tant, “el tractament d’inici ja no ha sigut el mateix”. En aquesta línia, des del Consell defensen que els ciutadans que viatgen a l''Aquarius' o en algunes de les dues embarcacions que auxilien l'embarcació no arribaran de manera il·legal, ja que la seva entrada al port de València ha sigut autoritzada per l’executiu de Pedro Sánchez. Una circumstància que des del govern que comanden Ximo Puig i Mónica Oltra asseguren que no permet equiparar les dues situacions.

Oltra també ha destacat que el posicionament del govern valencià és contrari a l’ús dels CIE perquè consideren que aquestes instal·lacions s’oposen a la protecció dels drets humans, i ha qualificat els centres d'internament d'estrangers com una fórmula de “racisme institucional”. La vicepresidenta també ha subratllat que, tot i el posicionament del govern valencià, l'autoritat competent és l'executiu espanyol.

Les declaracions de la vicepresidenta del govern valencià arriben després de les paraules ahir de la número dos de l’executiu de Pedro Sánchez, Carmen Calvo, i del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que van assegurar que una part dels 629 migrants que viatgen a bord del vaixell 'Aquarius' poden acabar retinguts als CIE com a pas previ a la seva expulsió.

En aquest moment, la previsió de les autoritats valencianes és que els vaixells comencin a arribar al port de València diumenge a partir de les 11 del matí. Les embarcacions arribaran de manera escalonada, amb un marge de diferència d'entre dues i tres hores.

Els migrants de l''Aquarius' tindran un permís d'estada de tres mesos, però no es descarta que una part vagin als CIE

Més continguts de