Internacional 01/12/2014

Més de 1,7 milions de refugiats sirians, en risc de passar gana en suspendre's l'ajuda de l'ONU

La falta de donacions obliga al Programa Mundial d'Aliments a retirar els seus vals de menjar per aquest col·lectiu

Ara
1 min
Els milers de desplaçats sirians de la ciutat de Kobane són en diversos camps de refugiats al sud de Turquia. OSMAN ORSAL / REUTERS

BarcelonaMés de 1,7 milions de refugiats sirians són en risc de passar gana i patir serioses dificultats durant aquest hivern. La falta de contribucions econòmiques ha forçat al Programa Mundial d'Aliments (WFP) de l'ONU a suspendre el repartiment de vals de menjar a aquest sirians que es troben a Jordània, Líban, Turquia, Iraq i Egipte, i que formen part dels 3 milions de persones que en total han abandonat Síria a causa de la guerra, segons ha anunciat aquest dilluns en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Una suspensió de l'assistència alimentària del Programa Mundial d'Aliments posarà en perill la salut i la seguretat dels refugiats i podria causar més tensions, inestabilitat i inseguretat als països d'acollida", ha alertat el director executiu del Programa Mundial d'Aliments (WFP), Ertharin Cousin, en fer l'anunci.

Fent una crida als donants, Cousin ha dit que les operacions d'emergència del fons a Síria estan en una situació crítica, i es necessiten 64 milions de dòlars (uns 51 milions d'euros) per a donar suport als refugiats durant el mes de desembre. Si s'aconsegueix el pressupost, el WFP posarà altre cop en marxa l'assistència als desplaçats, que utilitzen vals electrònics per a comprar menjar a les botigues locals.

Des del començament del conflicte a Síria, ara fa tres anys, el WFP ha estat oferint ajudes als sirians tant dins com fora de les fronteres del país, i ha injectat un total de 800 milions de dòlars (uns 640 milions d'euros) a les economies dels països d'acollida dels refugiats sirians a la zona.

stats