El ministre de Finances britànic intenta calmar els mercats després del Brexit

Osborne diu que està en contacte permanent amb les grans institucions financeres i apel·la a la fortalesa de la seva economia

El ministre de Finances britànic, George Osborne, ha dit que estan preparats per afrontar les conseqüències de la victòria del Brexit al referèndum de dijous. En una declaració televisada pocs minuts abans de l'obertura dels mercats europeus, destinada a calmar les borses després de una nova depreciació de la lliura als parquets asiàtics, Osborne ha assegurat que està en contacte permanent amb el governador del Banc d'Anglaterra i que tenen a punt un pla de contingència si fos necessari.

També ha apuntat que està en contacte amb els seus homòlegs europeus, els governadors dels bancs centrals, la direcció del Fons Monetari Internacional i el secretari del tresor dels Estats Units, així com amb les principals institucions financeres britàniques. "Estem preparats per a l'inesperat i a punt per a tot el que pugui passar".

"Com a resultat de la decisió de dijous, algunes empreses han decidit aturar les inversions i les contractacions [al Regne Unit]", ha dit el ministre. Ja vaig dir abans del referèndum que això tindria un impacte en l'economia i les finances públiques, i caldrà actuar per respondre-hi", ha afegit.  Osborne ha dit que esperaran que hi hagi un successor de David Cameron i a veure els resultats econòmics la tardor per decidir com actuaran, però ha aclarit que "ningú ha de dubtar que estem disposats a mantenir l'estabilitat fiscal". El ministre ha reblat que "l'economia britànica és fonamentalment forta, som altament competitius i estem oberts per al negoci".