Internacional 17/11/2012

El ministre d'Exteriors adverteix que "si l'exèrcit israelià entra a Gaza és per anar fins al final"

L'ultranacionalista Lieberman assegura que estan preparats "per a una operació terrestre a gran escala"

Efe
2 min
El ministre d'Exteriors d'Israel, Avigdor Lieberman

JerusalemEl ministre israelià d'Exteriors, Avigdor Lieberman, ha assegurat que si l'exèrcit del seu país envaeix Gaza en el marc de l'operació 'Pilar Defensiu' ha de ser per "anar fins al final", en aparent al·lusió a una hipotètica caiguda del govern de Hamàs.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Estem preparats per a una operació terrestre a gran escala, si és necessària, però cal destacar que si l'exèrcit entra a Gaza no pot parar a la meitat, ha d'anar fins al final", ha dit en un fòrum cultural a Kiriat Motskin, prop de Haifa, al nord d'Israel.

El cap de la diplomàcia israeliana ha lamentat que en l'última invasió de Gaza, fa quatre anys en l'operació 'Plom Fos', Israel "va pagar un alt preu en termes d'opinió mundial" per la mort de 1.400 palestins, la majoria civils, i " però no va aconseguir el seu objectiu ", recullen mitjans locals.

Lieberman ha matisat que l'actual operació 'Pilar Defensiu', iniciada dimecres passat i en què han mort una quarantena de palestins, un terç dels quals civils, no és una "guerra total", sinó que té "objectius específics".

Es tracta de tornar la calma a la zona d'Israel que s'ha convertit en el blanc de coets llançats des de Gaza, restaurar la capacitat de dissuasió d'Israel i destruir l'arsenal de coets de llarg abast en mans de les milícies palestines, segons ha dit Lieberman.

"L'única manera de viure aquí en pau i seguretat és crear una autèntica dissuasió per mitjà d'una resposta contundent, de manera que no tornin a posar-nos a prova", ha sentenciat.

El ministre, líder d'un partit ultranacionalista, dóna suport a la idea de fer caure l'executiu de Hamàs a Gaza, una opció que, ahir, en una entrevista amb el canal 10 de la televisió, va afirmar que "segons sembla haurà de decidir el pròxim govern ", que sortirà de les eleccions del pròxim gener.

stats