Internacional 05/07/2011

El ministre japonès per a la reconstrucció dimiteix una setmana després d'assumir el càrrec

Ryu Matsumoto havia estat qüestionat per les crítiques als governadors de les zones més afectades pel tsunami. La seva retirada és un fort cop pel govern de Kan

Agències
1 min
Matsumoto, en l'anunci de la dimissió. GETTY

TòkioEl ministre japonès per a la reconstrucció, Ryu Matsumoto, ha dimitit quan portava només una setmana al càrrec, sense explicar els motius de la seva decisió. Matsumoto havia rebut fortes crítiques per haver qüestionat els governadors de les zones més afectades pel terratrèmol i el tsunami del març, en què van morir unes 20.000 persones. El ja exministre havia amenaçat que no els donaria finançament si no proposaven projectes de reconstrucció coherents.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La dimissió augmenta la pressió sobre el molt afeblit govern del primer ministre Naoto Kan, que afronta un fort rebuig popular per la gestió de la crisi nuclear desencadenada a la central de Fukushima. S'esperava que el nou ministeri i el seu titular servirien per alleujar les crítiques a l'administració, que el mes passat va superar una moció de censura. Kan necessita el suport de l'oposició al Parlament per aprovar un pressupost extraordinari per a la reconstrucció, així com noves lleis per autoritzar el govern a comprar i promoure fonts d'energia renovable com a alternativa a l'actual crisi nuclear. L'oposició manté una política per forçar les eleccions i retornar al poder.

stats