Publicitat
Publicitat

Un ministre palestí mor en una protesta a Cisjordània

Un fotògraf i un metge han vist com soldats israelians li pegaven cops i l'empentaven

Un ministre palestí ha mort després de rebre cops i empentes per part de soldats israelians en una protesta aquest dimecres a la Cisjordània ocupada. Un fotògraf de Reuters i un metge han estat testimonis de l'agressió. Ziad Abu Ein, ministre sense cartera de l'Autoritat Palestina, ha estat traslladat en ambulància des del poble de Turmusiya, on s'ha produït l'incident, i ha mort abans d'arribar a Ramal·la.

El president palestí, Mahmud Abbas, ha qualificat la mort del ministre d'"acte inacceptable de barbàrie" i ha anunciat tres dies de dol nacional. L'exèrcit israelià està investigant els fets, que s'han produït en una protesta contra del Comitè per Resistir els Assentaments i el Mur, una entitat governamental liderada per Abu Ein. Els manifestants volien plantar arbres prop d'una colònia israeliana, quan van ser aturats en un control militar.

Un grup d'uns 15 soldats israelians han llançat gasos lacrimògens i s'han enfrontat als manifestants. Un d'ells ha agafat el ministre palestí pel coll i poc després se l'han emportat en l'ambulància.

Cisjordània viu els útlims mesos una escalada de violència, en què han mort 12 palestins, 10 israelians i una equatoriana. 

Més continguts de