Un nou míssil balístic dels Estats Units arriba al Pacífic

L'acció es produeix després del llançament que Corea del Nord va realitzar la setmana passada 

Els Estats Units han llançat amb èxit aquest dimecres un nou míssil balístic intercontinental. Segons ha informat la força aèria nord-americana, l'artefacte, que estava desarmat, ha sortit d'una base militar de Califòrnia i ha arribat fins a una illa del Pacífic.

El llançament, tal com ha especificat el cos militar a través d'un comunicat, "no és una resposta a les accions recents de Corea del Nord", que divendres passat va llançar un nou míssil d'abast intercontinental amb capacitat per arribar al continent americà. La força aèria, però, ha especificat que la prova tenia com a objectiu "demostrar que l'activitat nuclear dels Estats Units és segura, eficaç i està llesta per dissuadir, detectar i defensar-se dels atacs contra els Estats Units i els seus aliats". 

El president nord-americà, Donald Trump, que va condemnar el llançament de divendres del règim de Pyongyang, ja va dir aleshores que "prendria totes les mesures necessàries" per protegir el seu país i els aliats que té a la regió. I, de fet, diumenge, els Estats Units van realitzar una prova del sistema antimíssils anomenat THAAD a Alaska

Proves reiterades

Els Estats Units, durant aquest 2017, ja han efectuat quatre proves amb un míssil de les mateixes característiques que el que han llançat aquest dimecres. Mentrestant, Corea del Nord no ha parat de provocar els veïns amb una prova nuclear darrere l'altra.

Cronologia del pla d'armament de Corea del Nord

Més continguts de