A sis dies de les eleccions presidencials
Internacional 27/02/2012

Els mitjans oficials russos diuen que s'ha frustrat un complot per matar Putin

La televisió estatal mostra dos detinguts que admeten la preparació d'un atac amb mines en una important avinguda de Moscou. Un dels sospitosos afirma que el va contractar un líder txetxè

Agències
1 min
Vladímir Putin, en una imatge d'arxiu / AFP

MoscouEls serveis de seguretat ucraïnesos asseguren que han desmuntat un complot per assassinar el primer ministre rus, Vladímir Putin. Segons informa la televisió estatal, dos sospitosos han estat detinguts al port ucraïnès d'Odessa. Els dos detinguts han admès davant les càmeres la seva implicació en el complot. Un altre sospitós va morir suposadament al gener en una explosió en un pis.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El presumpte atac s'estaria preparant per després de les eleccions presidencials, que s'han de celebrar aquest diumenge, i que segons tots els sondejos guanyarà Putin. El primer ministre iniciaria així el tercer mandat com a president. Segons les informacions, s'estarien preparant per col·locar mines a l'avinguda Kutuzovsky de Moscou, per la qual Putin passa diàriament.

En les imatges emeses per la TV estatal, un dels sospitosos, identificat com Ilya Pyazin, diu que va ser contractat pel líder txetxè Doku Umarov. L'altre detingut, Adam Osmayez, tindria una ordre de recerca internacional des del 2007.

stats