Internacional 04/11/2012

Un bisbe moderat llicenciat en farmàcia serà el nou patriarca dels coptes d'Egipte

El bisbe Tauadros ha estat escollit a l'atzar entre tres finalistes per substituir Shenuda III, mort el març passat. Tauadros liderarà un 10% de la població egípcia que tem les conseqüències de l'arribada el poder dels islamistes

Agències
2 min
El bisbe Tauadros, nou patriarca dels coptes d'Egipte

El CaireEl bisbe Tauadros ha estat escollit aquest diumenge 118è papa de l'Església copta en una cerimònia a la catedral d'Abasiya, a El Caire, en la qual un nen amb una bena als ulls ha escollit una papereta a l'atzar amb el seu nom.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els altres dos candidats eren el bisbe Rafael i el monjo Rafael Ava Mina.

El papa rebrà el nom de Tauadros II, perquè un altre Tauadros va ser el pontífex número 45 de l'Església copta, segons ha informat el bisbe Bajomios, que ha fet de patriarca interí des que va morir Shenuda III el març passat.

Tauadros II, de la província de Beheira, al nord d'Egipte, ha estat l'assistent del bisbe Bajomios i és considerat com un home de la línia moderada dins l'Església.

Està previst que el proper 18 de novembre el nou papa assumeixi oficialment el càrrec, en substitució de Shenuda III, que l'ocupava des del 1971.

Un defensor de l'ensenyament religiós per protegir els coptes

El bisbe Tauadros, de 60 anys, és un farmacèutic que considera que la millor medicina per defensar la institució eclesiàstica és enfortir l'ensenyament religiós i la formació dels clergues.

Els que el coneixen bé diuen que el nou patriarca es caracteritza per saber escoltar a la gent i per prendre decisions correctes, i això li ha valgut ser enviat en ocasions com a emissari a diòcesis estrangeres per arreglar conflictes.

Tauadros dóna molta importància al diàleg amb els joves i ha sol·licitat als cristians que siguin actius en la societat, ja sigui a través de l'ensenyament o bé els mitjans de comunicació.

El nou patriarca, que domina l'anglès, s'ha d'enfrontar ara als grans reptes de l'Església copta després de la mort de l'home que la va liderar durant 40 anys, Shenuda III, i sota el temor que l'arribada al poder dels islamistes pugui perjudicar aquesta comunitat que representa al voltant d'un 10% de la població.

stats