Internacional 11/08/2021

Almenys 38 morts, 25 dels quals militars, en un incendi a Algèria

Augmenten a 37 les morts en 24 hores enmig d'una onada de calor que arriba a temperatures de 47 graus

ARA
2 min
El fum emergeix d'un dels incendis que assota Algèria, a la regió de Kabylie

Un total de 25 militars algerians han perdut la vida aquest dimarts i tretze més han resultat ferits quan intentaven extingir la trentena d'incendis que assolen des de dilluns la regió de la Cabília (al nord-oest del país), segons informa l'agència Efe. Amb ells ja són 38 les víctimes mortals en les últimes 24 hores.

En declaracions a l'agència estatal APS, el director general de Boscos, Ali Mahmoudi, ha revelat que 103 incendis forestals continuen actius en 17 de les 48 regions del país, per la qual cosa s'han mobilitzat més de 600 agents de Protecció Civil.

El ministre de l'Interior, Kamel Beldjoud, ha declarat durant la seva visita a Tizi-Ouzou, la regió més poblada i també la més castigada, que es tracta d'incendis d'"origen criminal" i ha anunciat una delegació de fins a 140 experts que es desplaçarà aquest dissabte a les zones sinistrades per avaluar els danys i les pèrdues provocats pel foc.

Els forts vents i el difícil accés a les zones muntanyoses dificulten les tasques d'extinció i centenars d'habitants de diversos municipis han sigut evacuats i allotjats gratuïtament en hotels i sales de festes de la regió.

Cadena perpètua per als piròmans

Dos mesos abans, les autoritats es van comprometre a adquirir avions cisterna, ja que fins ara no disposaven de cap d'aquests aparells. Algèria, que té més de quatre milions d'hectàrees de boscos, viu les últimes setmanes una onada de calor amb temperatures que arriben als 47 graus, a més de l'escassetat d'aigua que pateix una part important de la població.

El 25 de juliol, durant un consell de ministres, el president, Abdelmadjid Tebboune, va ordenar l'elaboració d'un projecte de llei per castigar els responsables d'incendis voluntaris en zones forestals amb penes de fins a 30 anys de presó i fins i tot cadena perpètua en cas de provocar víctimes mortals.

Els incendis són molt freqüents cada estiu en aquesta part septentrional de país. Només l'any passat van devastar fins a 44.000 hectàrees de boscos, de manera que el govern ha llançat un pla nacional de reforestació que aspira a plantar 43 milions d'arbres d'aquí al 2022, dels quals més de la meitat ja han sigut plantats.

stats