Internacional 15/09/2011

21.000 nens moren cada dia al món per causes evitables

La mortalitat infantil baixa un 37% en 20 anys, però les ONG alerten que el descens és insuficient i que s'ha de reduir la xifra de 7,6 milions de nens que van morir el 2010

Redacció
1 min

Barcelona21.000 nens moren cada dia al món per causes evitables, segons les últimes estimacions d'UNICEF i l'OMS. L'informe de les organitzacions revela que en les últimes dues dècades la mortalitat infantil ha baixat un 37%, però alerta que el ritme de descens és encara insuficient per assolir l'objectiu de desenvolupament del mil·lenni 4 (ODM 4), que advoca per una reducció de dos terços de la taxa de mortalitat de nens i nenes menors de cinc anys pel 2015.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'any 2010 van morir 7,6 milions de nens al món, i gairebé la meitat de totes aquestes morts es van produir a l'Índia, Nigèria, República Democràtica del Congo, Pakistan i la Xina.

L'Àfrica subsahariana continua sent la regió amb major nombre de morts d’infants menors de cinc anys, però la taxa de mortalitat infantil a la regió ha baixat un 2,4% en la dècada 2000-2010. "Centrar les inversions en les comunitats més desfavorides ens ajudarà a salvar les vides de més infants, de manera més ràpida i efectiva", ha dit Anthony Lake, director executiu d'UNICEF
, en un comunicat.

Aquestes noves estimacions estan publicades en l'informe "Nivells i tendències de la mortalitat infantil 2011", publicat pel Grup Interagències de Nacions Unides per a l'Estimació de la Mortalitat Infantil, dirigit per UNICEF i l'OMS, i que inclou el Banc Mundial i la divisió de Població de l'ONU.

stats