Nigèria
Internacional 29/04/2012

Almenys 18 morts en un atemptat contra universitaris cristians a Nigèria

Mitja dotzena d'homes armats han irromput amb trets i explosius enmig de la missa dominical que se celebrava a l'auditori de la Univeristat de Bayero, al nord del país. Els indicis apunten a la secta islamista Boko Haram, que ha perpetrat nombrosos atemptats contra comunitats cristianes en els últims mesos

Efe
1 min
Fotografia de l'entrada de la Universitat de Bayero al nord de Nigèria / AFP

LagosAlmenys 18 persones –setze estudiants i dos professors– han mort aquest diumenge en un atac amb explosius i armes de foc a l'auditori de la Universitat de Bayero, a Kano (nord de Nigèria), on nombrosos estudiants assistien a la missa dominical.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La web del diari nigerià 'Leadership' ha explicat que mitja dotzena d'homes armats han irromput durant la celebració de l'acte religiós i han llançat almenys tres explosius a l'interior de la sala i han disparat des de l'exterior a les persones que intentaven sortir de l'auditori. L'atac –que tenia com a objectiu la comunitat cristiana d'aquest estat del nord, de majoria musulmana– ha durat mitja hora. Finalment, els soldats de la Força Militar Conjunta de Nigèria han accedit a l'edifici.

L'atemptat encara no ha estat reivindicat però els indicis apunten a la secta islamista Boko Haram, que fa uns dies va cometre un atac coordinat a les redaccions del diari 'This Day' a Abuja i Kaduna (nord), que va causar almenys sis morts i desenes de ferits. La milícia ha perpetrat nombrosos atemptats contra comunitats cristianes en els últims mesos, especialment al nord i al centre del país.

stats