47 morts i 70 desapareguts en el naufragi d’una pastera a Tunísia

En els últims mesos s'ha disparat el flux de tunisians que fugen de l'atur i la falta d'expectatives cap a Europa

Una petita barcassa de pesca carregada de migrants es va enfonsar dissabte a la nit davant les costes de Tunísia. En tancar l’edició el balanç era de 47 morts i almenys 70 desapareguts. Segons va informar el ministeri de l’Interior del país nord-africà es van poder rescatar 68 persones, la majoria joves tunisians. I és que en els últims mesos s’ha disparat el flux de tunisians que fugen de l’atur i la falta d’expectatives vitals i intenten arribar a Europa, després que el nombre de migrants s’havia moderat des del 2013.

Segons els testimonis dels supervivents recollits pels equips de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) a Sfax, la segona ciutat del país, la barcassa havia salpat amb 180 persones d’una platja propera cap a les nou del vespre. Dues hores més tard va començar a enfonsar-se i van fer una trucada de socors. El ministeri de l’Interior tunisià va dir que el naufragi s’havia produït a unes cinc milles nàutiques de l’illa de Kerkennah. Un avió militar, diverses embarcacions de la Guàrdia Nacional i de l’exèrcit, així com submarinistes de Protecció Civil, van participar en el salvament. A més dels tunisians, entre els supervivents hi havia cinc subsaharians, dos marroquins i un libi.

Paral·lelament, a l’extrem oriental del Mediterrani, a l’Egeu, nou persones van morir ahir quan es va enfonsar la llanxa en què intentaven arribar des de Turquia fins a les illes gregues. Cinc persones van poder ser rescatades amb vida i una més està desapareguda. Fins a l’1 de juny almenys 649 migrants han mort intentant creuar el Mediterrani, segons les dades de l’ACNUR. Més de 32.000 han aconseguit arribar amb vida a Europa.

Més continguts de