148 morts en un atac talibà a una base militar de l'exèrcit de l'Afganistan

Els deu atacants anaven vestits de soldats i així s'han infiltrat a la base, i un cop dins dos d'ells s'han immolat

138 soldats morts i 64 de ferits en un atac talibà a una base de l' exèrcit afganès al nord de l' Afganistan. A aquestes víctimes cal sumar-hi els 10 atacants, que també han mort, segons ha informat a l'agència Efe una font militar anònima.

L'atac l'han perpetrat 10 talibans vestits amb uniformes militars a la província de Balkh, una de les mes segures de l'Afganistan.

El govern afganès, que s'ha mostrat molt previngut a l'hora de donar una xifra total de víctimes, només ha confirmat que el nombre de morts i ferits supera el centenar.

"Hi ha més de 100 soldats morts i ferits, i 10 insurgents, inclosos dos atacants suïcides que s'han immolat", ha assegurat a l'agència Efe un portaveu del ministeri afganès de Defensa, Dawlat Waziri.

L'atac, que ha durat sis hores, va començar poc després del migdia (horari afganès) quan els soldats sortien de la mesquita després de les oracions del divendres, en una caserna situada al districte de Dehdadi.

Els insurgents anaven vestits amb uniformes militars i van aconseguir infiltrar-se a la caserna en diversos vehicles de l'exèrcit fins a ser descoberts en el segon control de l'entrada, on el primer dels atacants es va immolar, mentre que els altres van iniciar l'intercanvi de trets.

L'oficina del president afganès, Aixraf Ghani, ha publicat un únic missatge a Twitter en el qual el mandatari condemna el "covard atac" contra els militars durant "el res del divendres". "Els atacants són infidels", sentencia Ghani.

Els talibans han reivindicat l'atac en un comunicat remès a l'agència Efe pel seu portaveu, Zabihulah Muyahid, que assegura que han matat "més d'un centenar de soldats".

La violència s'ha incrementat al país asiàtic des del final de la missió de combat de l'OTAN a l'Afganistan l'1 de gener del 2015 enmig d'un avanç dels insurgents, que han reduït el territori en mans del govern a gairebé un 57% del total, segons dades dels Estats Units.