Internacional 02/04/2015

Almenys 54 mariners morts en l'enfonsament d'un pesquer rus

S'han rescatat 63 supervivents, i ha 15 persones desaparegudes. El vaixell s'ha enfonsat en aigües de l'oceà Pacífic, davant la península de Kamtxatka, a la Rússia Oriental

Efe
1 min

MoscouAlmenys 54 mariners han mort aquesta matinada de dijous en l'enfonsament d'un vaixell pesquer en aigües de l'oceà Pacífic davant la península de Kamtxatka, a la Rússia Oriental, segons han informat els serveis d'emergència de la regió.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"S'han recuperat 54 cossos sense vida, a més de 63 supervivents", han assenyalat les fonts, citades per mitjans russos.

A bord del vaixell pesquer congelador hi viatjaven 132 persones, de manera que encara falten per localitzar 15 membres de la tripulació.

El vaixell, en el qual treballaven 78 ciutadans russos i 54 d'altres països –Birmània, Ucraïna, Vanuatu i Letònia, entre altres–, s'ha enfonsat per causes que es desconeixen al mar d'Okhotsk, a uns 330 quilòmetres de distància de la costa de Kamtxatka.

Segons s'ha informat, el vaixell 'Dalni Vostok' [Extrem Orient] no ha emès senyals d'alarma abans d'enfonsar –al voltant de les 22.40 de dimecres, hora catalana.

L'estat de la majoria dels supervivents és greu, amb forta hipotèrmia provocada per les baixes temperatures de l'aigua, al voltant dels zero graus.

En l'operació de rescat hi participen unes 800 persones i 26 vaixells, a més d'un helicòpter.

stats