POLÍTICA
Internacional 13/04/2013

Mubàrak, a punt per tornar a ser jutjat

Ha arribat aquest dissabte a l'Acadèmia de Policia en llitera, pel seu feble estat de salut. També es repetirà el judici als dos fills de Mubàrak i contra un empresari

Efe
2 min

BarcelonaL'expresident egipci Hosni Mubàrak ha arribat aquest dissabte a l'Acadèmia de Policia, als afores del Caire, per assistir al començament de la repetició del seu judici per la mort de manifestants en la revolució del 2011. La televisió egípcia ha informat que un helicòpter ha traslladat Mubàrak des de l'hospital militar de Maadi on es trobava fins a l'acadèmia policial, on hi ha desplegades fortes mesures de seguretat i desenes de simpatitzants i detractors de l'exmandatari s'hi han congregat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Enmig d'un tens ambient, els manifestants han mostrat fotografies de Mubàrak i han entonat lemes a favor de l'acusat, mentre que els detractors han exhibit fotos dels morts durant la revolució que va desbancar del poder l'expresident.

Segons les imatges difoses per televisió, Mubàrak ha entrat al jutjat estirat en una llitera, igual que va fer en les seves compareixences en l'anterior procés. De 84 anys, el que va ser president egipci durant tres dècades es trobava en un hospital militar com a conseqüència de les ferides sofertes en relliscar el bany el desembre passat a la presó de Tora, on complia una sentència a cadena perpètua per la mort de manifestants.

Manca de proves

Un tribunal d'apel·lació va ordenar el gener passat cancel·lar la condemna i repetir el procés contra aquest, contra l'exministre d'Interior Habib al Adli –també condemnat a cadena perpètua en la seva primera sentència– i sis ajudants del ministre que havien estat absolts. La cort va admetre els recursos presentats per la defensa, per la qual la històrica decisió del 2 de juny del 2012 no comptava amb prou proves, i els de la Fiscalia, que exigia la pena de mort per als inculpats per la mort de manifestacions. Així mateix, es repetirà el judici contra Mubàrak, els seus dos fills, Alaa i Gamal, i l'empresari Hussein Salem –detingut a Espanya– per delictes d'enriquiment il·lícit i per afavorir l'exportació de gas a Israel a preus per sota el valor de mercat.

stats