Biografia

La trajectòria de Hillary Clinton en 4 moments clau

L'ex secretària d'Estat nord-americana ha anunciat la seva intenció de presentar-se a les presidencials de 2016

L'ex secretaria d'Estat nord-americana Hillary Clinton  ha anunciat oficialment la seva candidatura a la presidència dels Estats Units pel partit demòcrata a través d'un correu electrònic enviat als seus donants. Les múltiples vides d’un animal polític incansable:

Infantesa a Chicago

Hillary Rodham Clinton va néixer el 26 d’octubre del 1947 a Chicago. La seva família era conservadora i des de ben petita es va interessar per la política. Com el seu pare, un petit empresari del tèxtil, es considerava republicana i va donar suport a les campanyes presidencials tant de Richard Nixon contra John F. Kennedy, com de Barry Goldwater contra Lyndon Johnson. La jove Hillary va estudiar a la universitat elitista de noies Wellesley College.

Bill i la Casa Blanca

La tardor del 1969 va entrar a la Universitat de Yale per estudiar-hi dret. Allà es va interessar pel feminisme, el pacifisme i el moviment de drets civils. Un any després va conèixer el seu futur marit, Bill Clinton. La parella es va casar l’octubre del 1975 i tots dos van ser companys durant una carrera política exitosa però no exempta d’escàndols. Abans d’arribar a la Casa Blanca, Bill Clinton va governar Arkansas durant dos mandats.

La derrota de la senadora

Els anys de Hillary Clinton a la Casa Blanca van estar marcats pel seu rol polític com a primera dama i l’afer del seu marit amb la llavors becària Monica Lewinsky. Hillary Clinton va rebre crítiques per la seva decisió de no separar-se del seu marit i alguns la van titllar d’oportunista. El 2001 es va convertir en senadora de Nova York. Fa vuit anys va perdre la lluita per la Casa Blanca contra Barack Obama.

Reinventar-se

La derrota de Clinton a les primàries demòcrates del 2008 va semblar el final de la seva carrera política. Tot i així, el llavors flamant president dels EUA, Barack Obama, li va oferir la cartera d’Exteriors. Com a secretària d’Estat nord-americana, Hillary Clinton va gaudir d’una gran popularitat i va aconseguir desfer-se de la llarga ombra del seu marit. Alguns assessors de Clinton asseguren que és una dona diferent que ha après dels fracassos.

Més continguts de