Publicitat
Publicitat

Pròxim Orient

63è aniversari de la Nakba

Israel mata 13 palestins i adverteix que l'exèrcit té ordres de "protegir les fronteres i la sobirania"

Soldats hebreus disparen contra els palestins que, durant la commemoració del dia de la Nakba, havien travessat les tanques que els separen de Gaza, el Líban i Síria

Israel farà el que calgui per "protegir les seves fronteres i la seva sobirania". És l'advertiment llançat pel primer ministre israelià , Benjamin Netanyahu , que ha precisat que ha donat ordres en aquest sentit a l'exèrcit amb motiu de la commemoració palestina del Dia de la Nakba (dia del Desastre), en què recorden la pèrdua de territori .

" Espero que la situació torni ràpidament a la calma , però que ningú s'equivoqui : estem decidits a salvaguardar les nostres fronteres i la nostra sobirania " , ha afirmat el primer ministre en una breu compareixença davant els mitjans de comunicació a Jerusalem .

Almenys 13 palestins ja han mort i 130 han resultat ferits durant les protestes que recordaven l'exili i la pèrdua de les seves cases i terres que va suposar la fundació de l' Estat d'Israel, el 14 de maig de 1948 .

Les nou morts s'han produït en les protestes a les frontereres a Gaza (1 mort), Líban (10 morts) i Síria (dos morts) , contra les quals l' exèrcit israelià ha obert foc quan grups de manifestants –e n un dels casos eren més de cent – han creuat –o ho han intentat la línia fronterera després d'obrir forats a la tanca .

" No hem d'oblidar què és el que hi ha darrere de la Nakba i qui ", ha dit Netanyahu per defensar aquesta actuació de l'exèrcit . "No són persones que advoquen per les fronteres de 1967 , sinó que intenten l'existència d' Israel . És important que mantinguem els ulls oberts davant la realitat , i que sapiguem davant qui i què estem " , ha recalcat.


Etiquetes

Més continguts de