Internacional 17/05/2011

Les caixes negres del vol Rio de Janeiro-París apunten a un error dels pilots

Les dades obtingudes dels dispositius exculpen Airbus, fabricant de l'avió estavellat i un dels processsats per homicidi involuntari. Ara cal determinar si la negligència dels pilots és purament humana o involucra també les consignes de seguretat d'Air France

Efe
1 min

ParísL'anàlisi de les caixes negres del vol entre Rio de Janeiro i París que es va estavellar fa gairebé dos anys en aigües de l'Atlàntic apunten a un error dels pilots com a motiu de l'accident que va causar la mort dels 228 ocupants de l'avió, segons revela avui l'edició digital del diari Le Figaro. La informació, no confirmada pels investigadors, ha estat publicada un dia després que es confirmés que les dades recollides en les caixes negres estaven en bon estat malgrat les dures condicions que van patir al fons marí, a gairebé 4.000 metres de profunditat, que van ser recuperades dijous passat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el diari, les dades obtingudes el passat cap de setmana en aquestes caixes negres exculpen Airbus, fabricant de l'A330 que es va estavellar i un dels processats per homicidi involuntari en la investigació judicial oberta a França. Els experts de l'Oficina d'Investigació i Anàlisi (BEA), encarregada de les perquisicions, tracten ara de determinar si l'error dels pilots és purament humà o incumbeix també a les consignes de seguretat de l'aerolínia Air France, propietària de l'avió, l'altre imputat, agrega el mitjà.

Segons Le Figaro, el BEA té previst comunicar elements sobre la responsabilitat d'Air France en les properes hores, encara no es preveu que el proper informe provisional es publiqui fins a l'estiu. L'últim informe, publicat el desembre de 2009, molt abans que es descobrissin les restes de l'avió i les caixes negres, apuntava a una fallada en les sondes de mesurament de velocitat, bloquejades pel gel, com causa de l'accident.

stats