Internacional 23/02/2011

El nombre de morts pel terratrèmol de Nova Zelanda és ja de 75

Els equips de rescat han hagut de practicar algunes amputacions per alliberar alguns dels 120 supervivents que s'han aconseguit treure de la runa. S'han identificat 55 cossos i n'hi ha 20 més en procés

Acn
2 min

Wellington, Nova ZelandaEls serveis d'emergència neozelandesos segueixen rescatant supervivents d'entre les runes 24 hores després del terratrèmol que ha devastat la ciutat de Christchurch, mentre el nombre de morts puja ja a 75, amb diverses dotzenes encara atrapades dins dels edificis aterrats. Els equips de rescat han hagut de practicar algunes amputacions per alliberar alguns dels 120 supervivents que s'han aconseguit treure de la runa des que el terratrèmol que va colpejar dimarts la segona ciutat més gran del país. Unes 300 persones continuen desaparegudes, segons han confirmat l'alcalde de Christchurch, Bob Parker, i el primer ministre de Nova Zelanda, John Key. Ambdós han advertit que la xifra de morts pujarà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Estem rebent sms i sorolls de cops a les parets dels supervivents, i aquest és ara com ara el nostre punt d'atenció", ha dit el cap de l'operatiu policial Russel Gibson a Radio New Zealand. El terratrèmol, de grau 6,3 a l'escala de Richter, és el segon que afecta la turística ciutat en cinc mesos. Ha estat el desastre natural més mortífer que ha colpejat Christchurch en 80 anys, i es calcula que els costos del desastre ascendiran als 12.000 milions de dòlars.

A principis de la tarda, una dona, Ann Bodkin, ha estat rescatada de la seu destruïda d'una empresa de finances. Havia estat fins aleshores refugiada sota una taula. Entre crits d'alegria, Bodkin, abrigada amb mantes, ha estat traslladada a una ambulància només amb talls i rascades.El seu marit ha dit al diari New Zealand Herald: "Treure-la d'allà ha estat fantàstic. Sóc un home molt feliç". En canvi, no hi ha esperances de trobar supervivents en un altre edifici enderrocat, seu d'un canal televisiu i d'una escola d'anglès, on en un primer moment s'havia dit que hi podia haver 15 persones vives. Fins al moment, les autoritats neozelandeses han identificat 55 cossos, i n'hi ha 20 més en procés.

stats