Almenys 14 morts per un nou terratrèmol a l'illa indonèsia de Lombok

L'últim mes els sismes ja han causat gairebé 500 víctimes mortals

Almenys 14 persones han mort a Indonèsia i 24 han quedat ferides, després d'un terratrèmol de magnitud 6,9 que ha sacsejat aquesta nit la castigada illa de Lombok. L'últim mes els sismes a la zona han causat més de 400 morts.

Set de les morts s'han produït a Lombok i les altres set a l'illa de Sumbawa, segons ha informat el portaveu de l'agència de prevenció de desastres BNPB, Sutopo Purwo Nugroho.

Totes les morts han sigut causades per l'enfonsament de cases, segons ha informat Sutopo, que ha afegit que el terratrèmol ha provocat destrosses en 151 edificis.

El sisme ha tingut lloc durant la nit i hi ha hagut més d'un centenar de rèpliques que s'han allargat fins al matí, deu de les quals han sigut de magnitud superior a 5, segons l'agència geològica indonèsia. El mateix dia al matí hi havia hagut un altre terratrèmol que havia deixat dos morts.

El terratrèmol ha provocat esquerdes en una carretera del nord de Lombok, a més de l'enfonsament de diversos edificis i talls d'electricitat que ja s'han solucionat.

A Bali, on s'ha pogut sentir la tremolor de la terra, centenars de turistes han sortit a l'exterior dels edificis, tot i que no s'han registrat víctimes ni danys importants. 

Aquest ha sigut el quart terratrèmol de magnitud superior a 6 en les últimes tres setmanes a la turística illa de Lombok, on ja hi ha 417.000 persones desplaçades. El més mortífer va ser el del 5 d'agost, en què van morir 460 persones.

Augmenten a 436 els morts pel terratrèmol a l'illa indonèsia de Lombok