Estats Units
Internacional 02/02/2011

Barak Obama truca a Hosni Mubàrak per dir-li que la transició ha de començar "ara"

Agències
1 min
Barak Obama, en la seva compareixença aquesta nit. Foto: GETTY

WashingtonEl president dels EUA, Barak Obama, ha parlat aquesta nit amb el seu homòleg egipci, Hosni Mubàrak, per instar-lo a començar immediatament la transició política. Obama ha assegurat que el mateix president egipci ha reconegut que la situació actual és insostenible i que el canvi ha d'arribar a Egipte. El nord-americà també posa com a condició que el procés inclogui les veus de l'oposició i que s'acabi amb la formació d'un govern que respongui a "la decisió del poble".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El món desitja veure un nou capítol a Egipte", ha afirmat, i s'ha adreçat també als manifestants dient que "escoltem la vostra veu", en el mateix dia que Mubàrak s'ha negat a abandonar el poder després de la manifestació massiva al centre del Caire i ha anunciat que no marxarà del país ni es presentarà a la reelecció.

Obama ha destacat que "la transició ha de ser pacífica i ha de començar ara" i ha assegurat que els EUA "estan preparats per oferir l'ajut que sigui necessari per ajudar el poble egipici a afrontar les repercussions d'aquestes protestes".

stats