Internacional 19/10/2012

Obama i Romney fan broma en un sopar a Nova York

Els dos candidats a la presidència dels Estats Units han optat per burlar-se l'un de l'altre i d'ells mateixos en un acte benèfic, que es fa cada any des del 1960 per tal de relaxar l'ambient dies abans de les eleccions

Ara
2 min
Obama i Romney intercanvien bromes al sopar benèfic celebrat a Nova York

BarcelonaDinou dies abans de les eleccions, el president dels Estats Units, Barack Obama, i el seu rival republicà, Mitt Romney, han intercanviat bromes aquest dijous en un sopar a l'hotel Waldorf Astoria de Nova York. El primer ha optat per fer autocrítica i Romney s'ha decantat per l'humor incisiu i sarcàstic. Aquest intercanvi ha tingut lloc en un sopar benèfic que des del 1960 reuneix tradicionalment els candidats per tal de relaxar l'ambient dies abans de les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els moments més divertits de Romney

"Una campanya requereix molts canvis de vestuari; texans al matí, pantalons i americana a la tarda. És un descans per a la meva dona i per a mi vestir el que portem per estar per casa", ha dit el candidat republicà. També ha explicat com es prepara els debats: "Primer evito beure alcohol durant 66 anys", ha afirmat, i "després busco la figura més alta i ataco sense pietat".

Les bromes d'Obama

El president dels Estats Units també ha tingut moments molt divertits com el "siusplau, seguin perquè si no Clint Eastwood els escridassarà" que ha utilitzat a l'inici del seu discurs. Tampoc podia faltar alguna referència al seu estat en el primer debat i el canvi del segon: "Tenia més energia en aquest segon debat. Em sentia molt descansat després de la llarga migdiada que vaig fer durant el primer", ha explicat.

No tot ha sigut autocrítica per part d'Obama, que no ha oblidat que té un avantatge per al proper debat, centrat únicament en política exterior: "Puc avançar una cosa: hem acabat amb Bin Laden".

Romney i Obama han portat exactament el mateix esmòquing. I han conclòs la vetllada amb comentaris amables: Romney ha dit d'Obama que té moltes qualitats i una "família preciosa de la qual qualsevol home n'estaria orgullós" i Obama ha dit del candidat republicà que admira el seu rival "com a home de família i pare, dos títols que compten més que els polítics".

stats