L'onada de calor a França deixa 1.500 morts

Una desena de víctimes per un cop de calor mentre treballaven a alta temperatura

Les dues onades de calor que ha viscut França aquest estiu van causar prop de 1.500 morts, segons les xifres presentades per la ministra de Sanitat, Agnès Buzyn, que va ressaltar que són deu vegades inferiors als 15.000 decessos del 2003, un any que ha quedat marcat per a la història, informa l'agència Efe.

Els dos períodes de canícula d'aquest estiu van durar 18 dies, enfront dels 20 dies del 2003, i van afectar 20 milions de persones, segons ha fet públic Buzyn en una entrevista a l'emissora France Inter. El primer període, entre finals de juny i començaments de juliol, va provocar 567 decessos, i el segon, a finals de juliol, 868 més, segons les xifres del departament de Sanitat.

La meitat van ser persones de més de 75 anys, segons la ministra, que ha precisat que una desena de morts es van produir en l'àmbit laboral, en els sectors de la construcció, la restauració o l'agricultura. En la seva opinió, la societat ha d'integrar el problema de les onades de calor "en el seu funcionament diari" perquè "no es pot tenir exactament el mateix funcionament en els transports, en el món del treball, quan hi ha 45 graus a París".

Al juliol es van registrar molts rècords històrics de calor a França. A París, amb 42,6 graus, es va superar en més de dos graus l'anterior màxim de 40,4 graus, que datava del 1947.