Rússia
Internacional 28/08/2012

Una opositora russa és condemnada a vuit anys de presó "per possessió de drogues"

L'oposició assegura que la sentència té motivacions polítiques i que la policia va col·locar la droga al pis de l'acusada. La condemna a Taisia Osipova és el doble del que demanava la Fiscalia

Agències
1 min
L'opositora Taisia Osipova / REUTERS

MoscouL'activista opositora russa Taisia Osipova ha estat condemnada aquest dimarts a vuit anys de presó per "venda de drogues" per un tribunal de Smolensk, ciutat a l'oest de Rússia. La sentència és el doble del que demanava la Fiscalia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"És el triomf de l'arbitrarietat i el cinisme", amb aquestes paraules comentava la sentència a Twitter el líder de l'opositor Front d'Esquerres, Serguéi Udaltsov, que ha denunciat que l'acusació contra Osipova ha estat un muntatge.

L'activista de la coalició opositora L'Altra Rússia havia estat condemnada a deu anys de presó el desembre de 2011 pel mateix delicte, tot i que la seva defensa va denunciar i presentar un testimoni que, amb prova del polígraf inclosa, va testificar que els policies que van registrar el seu país van col·locar-hi la droga.

Osipova, de 28 anys i malalta de diabetis, va ser inclosa en una llista de quaranta persones condemnades a presó per motius polítics que l'oposició va entregar a principis de febrer al president del Consell De Drets Humans adjunt a la Presidència de Rússia, Mikhail Fédotov.

Després d'una investigació ordenada pel Kremlin, la Fiscalia va determinar irregularitats en el procés i el tribunal de Smolensk va anular la condemna i va ordenar la celebració d'un nou judici.

stats