Internacional 02/07/2013

Els opositors egipcis escullen Mohamed ElBaradei com el seu representant polític

L'expremi Nobel de la pau serà el candidat de l'oposició per liderar una transició política al país

Efe
1 min

BarcelonaEl grup egipci Front del 30 de Juny, que agrupa diferents grups opositors a Egipte, ha escollit l'expremi Nobel de la pau Mohamed ElBaradei com a representant encarregat de preparar una transició política i satisfer "les demandes del poble".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat, els opositors assenyalen que a partir d'ara ElBaradei serà el portaveu del front i tindrà la responsabilitat de "garantir les demandes del poble egipci i dissenyar un escenari que condueixi a la completa posada en marxa d'un full de ruta per a la transició política".

Amb aquesta decisió, els opositors han expressat el seu interès en la "unitat de l'escena política i revolucionària" per fer front a qualsevol divisió.

Nova jornada de manifestacions al país

L'oposició ha tornat a cridar els egipcis a mobilitzar-se fins que Mursi deixi la presidència. Acusen l'actual cap d'estat del país d'haver monopolitzat el poder a favor dels Germans Musulmans i de no haver complert els objectius de la revolució que va fer caure Hosni Mubàrak el febrer de 2011.

Milers de persones s'han congregat a diferents punts del Caire per començar una nova jornada de manifestacions al país, després que els grups islamistes hagin cridat els seguidors de Mohammed Mursi a sortir també al carrer.

stats