Els opositors egipcis escullen Mohamed ElBaradei com el seu representant polític

L'expremi Nobel de la pau serà el candidat de l'oposició per liderar una transició política al país

El grup egipci Front del 30 de Juny, que agrupa diferents grups opositors a Egipte, ha escollit l'expremi Nobel de la pau Mohamed ElBaradei com a representant encarregat de preparar una transició política i satisfer "les demandes del poble".

En un comunicat, els opositors assenyalen que a partir d'ara ElBaradei serà el portaveu del front i tindrà la responsabilitat de "garantir les demandes del poble egipci i dissenyar un escenari que condueixi a la completa posada en marxa d'un full de ruta per a la transició política".

Amb aquesta decisió, els opositors han expressat el seu interès en la "unitat de l'escena política i revolucionària" per fer front a qualsevol divisió.

Nova jornada de manifestacions al país

L'oposició ha tornat a cridar els egipcis a mobilitzar-se fins que Mursi deixi la presidència. Acusen l'actual cap d'estat del país d'haver monopolitzat el poder a favor dels Germans Musulmans i de no haver complert els objectius de la revolució que va fer caure Hosni Mubàrak el febrer de 2011.

Milers de persones s'han congregat a diferents punts del Caire per començar una nova jornada de manifestacions al país, després que els grups islamistes hagin cridat els seguidors de Mohammed Mursi a sortir també al carrer.

Més continguts de