EGIPTE
Internacional 09/05/2011

Almenys 9 morts i 70 ferits en enfrontaments entre cristians i musulmans al Caire

La violència sectària rebrota a la capital egípcia. Un dels barris més pobres del Caire ha estat escenari d'una batalla entre cristians i musulmans que ha acabat amb l'incendi d'una església

Agències
1 min
Els enfrontaments van acabar amb l'incendi d'una església. AFP

BarcelonaLa capital egípcia torna a ser l'escenari de durs enfrontaments interreligiosos. Almenys nou persones han mort aquesta matina i 70 han resultat ferides arran d'una batalla campal entre cristians i musulmans salafistes al barri d'Imbaba.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot hauria començat ahir al vespre quan un grup de musulmans del corrent salafí van intentar prendre una església on creien que els cristians tenien tancada una jove que, suposadament, s'havia convertit a l'Islam.

Els aldarulls han estat molt violents, amb trets i cops de pedra, i han acabat incendiant l'església cristiana de Santa Mina.

Durant la revolta egípcia també van protagonitzar-se enfrontaments d'aquest caire. La violència interreligiosa preocupa a Egipte, on prop d'un 10% de la població és cristina.

Els musulmans salafistes cada vegada agafen més pes. Divendres es van manifestar pels carrers del Caire protestant per l'assassinat perpetrat pels nord-americans d'Ossama Bin Laden.

stats