Publicitat
Publicitat

Líbia

Amnistia Internacional alerta que les milícies segresten la revolta contra Gaddafi

En un informe fet públic, aquesta organització denuncia que centenars de grups violents imposen el seu ordre i es neguen a reconèixer cap autoritat

Amnistia Internacional (AI ) alerta que Líbia corre el risc de repetir les violacions de drets humans que van portar a la revolució que va acabar amb el linxament de Muammar al-Gaddafi l'any passat .

En un informe publicat aquest dijous a Londres, AI demana als  polítics que guanyin les eleccions legislatives líbies de dissabte que tinguin com a prioritat l'estat de dret i el respecte dels drets humans .

Segons AI , un any després que Trípoli caigués en mans dels revolucionaris , les violacions de drets humans continuen , fins i tot els arrestos arbitraris i les tortures , situació que enfosqueix els primers comicis legislatius després de la mort de Gaddafi .

Durant una visita a Líbia al maig i juny , l'organització humanitària afirma haver descobert que milícies armades continuen actuant fora de la llei , es neguen a deixar les armes o a unir-se a l'exèrcit i a la policia .

Amnistia qualifica de " profundament depriment " que les autoritats no hagin pogut " trencar" el domini de les milícies , fet que ha tingut conseqüències per a la població.

Segons aquesta organització no governamental , les milícies arresten i retenen gent en secret i en centres de detenció no oficials i s'estima que unes 4.000 persones romanen en centres que estan fora de l'abast de les autoritats .

Entre els mètodes de tortura denunciats figuren els cops amb diversos objectes de metall o les descàrregues elèctriques , afegeix AI .

Etiquetes

Més continguts de