Internacional 05/02/2013

Bulgària acusa Hezbol·lah de l'atemptat contra un autobús ple d'israelians el juliol passat

Netanyahu ja havia responsabilitzat Hezbol·lah d'estar darrere l'atac, però les autoritats búlgares encara no s'havien manifestat obertament. L'anunci és el resultat d'una investigació

Agències
1 min
El ministre de l'Interior búlgar, Tsvetan Tsvetanov. REUTERS

SofiaDos homes amb vincles amb el grup xiïta libanès de Hezbol·lah van estar implicats en l'atemptat contra un autobús en un 'resort' de Bulgària el 18 de juliol passat, segons ha explicat el ministre de l'Interior búlgar, Tsvetan Tsvetanov. En l'atac, perpetrat a la ciutat turística de Burgas (mar Negra), van morir cinc turistes israelians i un búlgar, a part d'un dels presumptes autors de l'atemptat, que va també va morir en l'explosió.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Tres persones estan al darrere de l'organització de l'atemptat i tot apunta que el grup extremista Hezbol·lah pot estar al darrere de l'atemptat. Ja hem establert que dos eren membres de la milícia vinculada a Hezbol·lah", ha dit Tsvetanov. El ministeri de l'Interior ha anunciat aquest dimarts els resultats de la investigació després d'una reunió del Consell Presidencial per a la Seguretat Nacional.

A més dels sis morts, en l'explosió van resultar ferides 30 persones més. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ja havia responsabilitzat Hezbol·lah d'estar al darrere de l'atemptat, però les autoritats búlgares no van manifestar-se obertament, argumentant que havien d'esperar-se a les conclusions de la investigació, revelades aquest dimarts.

stats