Líbia
Internacional 01/09/2011

Cimera a París de la seixantena de països 'Amics de Líbia', que donen suport al nou govern de transició

Una seixantena de països, entre el quals Rússia i la Xina, assisteixen a la cimera dels Amics de Líbia que es fa a París per donar suport al nou govern transitori del país, mentre que un cap militar fidel a Gaddafi assegura que el coronel s'amaga al desert, als afores de Trípoli

Redacció
1 min
Un cartell per buscar Gaddafi a Trípoli

BarcelonaLes delegacions d'una seixantena de països es reuneixen a París en una trobada dels anomenats "Amics de Líbia" per donar suport al nou govern de transició.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La reunió, impulsada pel president francès, Nicolas Sarkozy, i el primer ministre britànic, David Cameron, vol aplegar la comunitat internacional al voltant del Consell Nacional de Transició de Líbia després de la caiguda de Trípoli.

En la trobada, en la qual participaran també la Xina i Rússia, que fins ara havien estat crítics amb la campanya militar de l'OTAN contra Gaddafi, es desbloquejaran també les partides econòmiques que alguns països havien congelat per tallar el finançament al règim libi.

Mentrestant, un cap militar libi ha assegurat que Muammar al-Gaddafi s'ha refugiat a Bani Walid, al desert a prop de Líbia, i que prepara una ofensiva.

stats