Internacional 05/12/2010

Voten la segona volta de les eleccions legislatives sense oposició

Els egipcis voten la segona volta de les eleccions parlamentaries que el partit del president Hosni Mubarak guanyarà gairebé indiscutible

Agències
1 min
Una dona egípcia ensenya el dit tancat de tinta després de votar

El CaireAls comicis no hi participen ni el grup islàmic Germans Musulmans ni el liberal Wafd, les dues principals forces de l'oposició, que van decidir retirar-se de la cursa electoral després de les irregularitats registrades en la primera ronda. També observadors independents i ONG han declarat que la primera volta va ser fraudulenta i no es va desenvolupar amb transparència.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Partit Nacional Democràtic (PND), del president Hosni Mubarak, al poder des de 1981, té assegurades ja les tres quartes parts del Parlament, la que està en disputa. El PND va obtenir 209 diputats a la primera volta, d'un total de 508, i a la majoria de les circumscripcions els votants elegiran entre dos candidats del mateix partit o entre un aspirant d'aquest grup i un altre militant del PND que ha volgut provar sort fora de la llista oficial.

A la votació d'avui estan convocats 28 milions d'egipcis. A la primera ronda, la participació va ser del 35% del padró, segons la Comissió Electoral, tot i observadors independents calculen que va estar només entre el 10 i el 15 per cent.

stats