Internacional 15/08/2013

Condemna mundial a la sagnant repressió dels manifestants a Egipte

Els governs dels països més influents del món criden a consultes els ambaixadors egipcis mentre advoquen pel diàleg

Efe
1 min
Catherine Ashton és la primera delegada estrangera que té accés l'expresident Mohamed Mursi, retingut des del cop d'estat. AMR ABDALLAH DALSH / REUTERS

El CaireLa sagnant repressió de les protestes dels Germans Musulmans a Egipte ha desfermat la condemna mundial i les crides a consultes als diplomàtics egipcis. Mentre el govern instal·lat pels militars condemnava aquest dijous la violència contra la minoria cristiana copta, els seus representants a l'estranger rebien retrets i crides a la contenció i al diàleg.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La cap de la diplomàcia europea, Catherine Ashton, va condemnar la violència dimecres passat i va advocar per la reobertura del procés polític per restaurar les estructures democràtiques. Per la seva banda, el secretari d'Estat dels Estats Units, John Kerry, instava a aixecar "com més aviat" millor l'estat d'emergència imposat pels militars. Els governs d'Alemanya i la Xina també han censurat la violència, com el primer ministre de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, que ha demanat una reunió del Consell de Seguretat de l'ONU per debatre la "massacre".

Des de Roma, el papa Francesc ha demanat "pau, diàleg i reconciliació" a Egipte, mentre que el president de França, François Hollande, ha assegurat que cal fer tot el possible per evitar una guerra civil al país africà. A Madrid, l'ambaixador d'Egipte, Ayman Zaineldine, va ser cridat pel ministeri d'Afers Exteriors per traslladar-li la inquietud d'Espanya per la situació i per condemnar l'ús de la violència.

stats