D'ALGÈRIA A IRAQ
Internacional 25/02/2011

Divendres de pregària i dia de protestes generalitzades al món àrab

Estan previstes manifestacions a Jordània, Líbia, Tunísia (per donar suport a Trípoli), Iemen, Bahrain i Iraq. Algèria protestarà demà malgrat la supressió de l'estat d'emergència.

Redacció
1 min
Una manifestació contra Sàleh ahir a Sanaa (Iemen). REUTERS

BarcelonaEl món àrab continua en estat d'ebullició. Per avui, dia de pregària a la majoria de països del Pròxim Orient, estan previstes manifestacions a Jordània, Bahrain, Iemen, Iraq, Líbia i Tunísia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A Sanaa, la capital del Iemen, han convocat una gran jornada d'oracions davant de la universitat, on segueixen els enfrontaments entre partidaris i detractors del règim d'Ali Adal·lah Sàleh.

Les autoritats xiïtes de Bahrain s'han unit per a celebrar una gran jornada de dol per les set persones que van morir durant les protestes dels primers dies de manifestacions contra la dinastia sunnita d'al-Khalifa.

I a Jordània, el principal partit de l'oposició islamista i d'altres formacions han organitzat una "jornada de la còlera" per relcamar més reformes. Diuen que la manifestació serà la més important des del gener passat.

Iraq se suma a la revolta i es preveu per avui una gran manifestació a la plaça Tahrir de Bagdad per reclamar uns serveis públics decents i denunciar la corrupció endèmica del país. El primer ministre ha demanat que no s'hi participi i ha prohibit la circulació amb cotxe pel centre de la ciutat.

Per demà Algèria ha convocat una nova protesta, tot i la notícia del govern d'haver aixecat l'estat d'emergència.

stats