Palestina - Israel
Internacional 27/03/2011

Dos palestins moren i tres resulten ferits en un atac aeri israelià contra la franja de Gaza

Els moviments palestins, reunits ahir, van mostrar-se disposats a cessar el llançament de coets si Israel també atura els atacs

Agències
1 min

GazaDos palestins han mort i tres més han resultat ferits en un atac de l'aviació israeliana contra la franja de Gaza. Segons ha dit a France Presse un portaveu dels serveis d'urgències, l'atac s'ha produït a primera hora del matí prop de Jabalia, al nord de Gaza. Per la seva banda, un portaveu de l'exèrcit israelià ha assegurat que el raid anava destinat a una “cèl·lula terrorista que es preparava per llançar un coet contra Israel”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les morts arriben l'endemà del llançament per part de Hamàs de dos coets contra Israel i després d'una setmana d'escalada de violència. Les milícies palestines han disparat desenes de projectils contra les ciutats israelianes més properes amb la frontera amb Gaza, com Ashdod o Beer Sehva. La resposta d'Israel ha estat amb raids aeris que han acabat amb la vida de catorze palestins, quatre d'ells civils.

Els principals moviments palestins es van reunir ahir per primer cop en més d'un any a Gaza per reprendre les negociacions per la reconciliació nacional. Al final de la reunió, Hamàs es va mostrar disposat a acceptar una treva amb la condició que Israel aturi els atacs, segons va dir el seu portaveu Ismail Rudwan.

stats