EGIPTE
Internacional 01/02/2011

Mubàrak diu que no es presentarà a la reelecció però seguirà en el càrrec fins als comicis del setembre

El president egipci, Hosni Mubàrak, ha assegurat que garantirà "la participació de totes les forces polítiques" a les pròximes eleccions i obrirà un procés de diàleg

Redacció
1 min
Mubàrak anuncia que no es presentarà a la reelecció

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El president egipci, Hosni Mubàrak, ha anunciat a través de la televisió estatal que no es tornarà a presentar a les pròximes eleccions presidencials, previstes al setembre. El mandatari, qüestionat durant les manifestacions dels últims vuit dies, ha apostat per una transició ordenada i pacífica i ha assegurat “la participació de totes les forces polítiques” en aquest procés. Per a això, ha dit que permetrà les reformes polítiques necessàries i que ha encarregat al vicepresident obrir un procés de diàleg amb l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant el missatge a la població, que ha durat gairebé cinc minuts, Mubàrak ha dit que no dimitirà, per garantir la seguretat i que es compleixi la Constitució egípcia. En aquest sentit, ha remarcat que no fugirà i s'assegurarà que acaba el seu mandat, però que respectarà les decisions que prengui el pròxim govern que surti dels comicis del setembre. “Seré jutjat per la història”, ha afegit el mandatari egipci.

Mubàrak ha anunciat l'inici d'una sèrie de reformes econòmiques i de les forces de seguretat, en resposta a les crides dels manifestants aquests dies a diverses ciutats d'Egipte. En aquest sentit, ha reconegut que el missatge respon a les manifestacions pacífiques en què la població s'ha mostrat preocupada pel seu futur.

stats