EGIPTE
Internacional 04/02/2011

Mubàrak fa triar als egipcis: o ell, o el caos

El president egipci explica en una entrevista en exclusiva a la cadena nord-americana ABC News que si dimiteix es produirà una situació de caos al país

Redacció
1 min
Mubàrak i la periodista Christiane Amanpour.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els egipcis han de triar entre Mubàrak o el caos. Aquest és el plantejament que ha fet el president egipci, Hosni Mubàrak, en una entrevista en exclusiva a la cadena de televisió nord-americana ABC News. Mubàrak ha assegurat que vol deixar el poder, però que tem que el país entri en una situació de caos si ho fa. Es tracta de la primera entrevista que concedeix des que van començar les protestes contra el seu govern. El president egipci també ha advertit sobre la possibilitat que el grup opositor islamista dels Germans Musulmans pugui aprofitar qualsevol situació de buit de poder.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'altra banda, els centenars de manifestants que tornen a passar la nit a la plaça Tahrir, al centre del Caire, preparen la jornada en què pretenen fer caure definitivament el règim. Així s'ha plantejat l'onzè dia de protestes, que s'ha batejat com el “dia de la caiguda”, després d'una dijous marcat per nous enfrontaments entre partidaris del president egipci i contraris a Mubàrak. En dos dies hi ha hagut almenys 13 víctimes i centenars de persones ferides, però les Nacions Unides situen la xifra de morts en més de 300.

Enfrontaments similars però amb una intensitat més baixa s'han viscut a les ciutats més importants d'Egipte. A la segona ciutat més gran del país, Alexandria, centenars de manifestants han sortit al carrer amb pancartes contra el president egipci. 4.000 persones s'han manifestat a Suez, al nord-est d'Egipte, per reclamar a Mubàrak que deixi el poder. I a Ismailia, uns 2.000 manifestants ha protagonitzat una protesta similar.

stats